...
...

onsdag 12 augusti 2015

Äntligen flugfritt i komposten!

Lyckan i att öppna luckan och inte få en svärm med flugor i ansiktet! Den luktar fortfarande lite illa, men inte störande och så är det gott om maskar. Efter att ha rört om rejält i det översta lagret lade jag på lite bortklippt rens från tomatplantor samt kaninens toalettlåda.

Tidningspapper och äggkartonger kan jag rekommendera för att bli av med flugor. Äggkartonger rivs i småbitar som blandas ner i komposten, tidningar lägger jag hela sidor (tunt lager) över alltihop och täcker det hela. Jag tror att just täckandet av matrester är hemligheten.

I den gamla komposten, där det nästan bara är fin kompostjord nu (eller heter det mull? Mylla?) har jag slängt ner lite avklippta tomatplantor. Funderar på om jag ska fortsätta kompostera även i den, eller om jag ska låta den vila tills nästa vår och använda innehållet när jag jordförbättrar. Har inte bestämt mig än. Jag tror i ärlighetens namn att jag gillar att kompostera mer än jag gillar resultatet. Konstigt nog. Eller så är det min okunskap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar